Δημήτριος Σ. Κριτσιδήμας

Μετά από 18 έτη στις ομάδες διάσωσης των πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού και 4 έτη ως εθελοντής διασώστης στις ομάδες διάσωσης στα Χανιά της Κρήτης, αποφάσισα να επεκτείνω τις γνώσεις μου σπουδάζοντας Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, έχοντας ως στόχο να συνδυάσω όλες τις γνώσεις και την εκπαίδευση που κατείχα. Απώτερος σκοπός μου να παρέχω την βοήθειά μου στον άνθρωπο, ώστε να γνωρίσει πτυχές του εαυτού του και να μάθει να διαχειρίζεται τα συναισθήματα που δυσκολεύουν την καθημερινότητά του όπως, το άγχος, το στρες, οι κρίσεις πανικού, οι φοβίες κ.α.

Όλα αυτά τα χρόνια εμπειρίας στη διάσωση της ανθρώπινης ζωής και γνωρίζοντας πολύ καλά τα οφέλη της θάλασσας και της φύσης γενικότερα στον οργανισμό και την ψυχολογία του ανθρώπου, δημιούργησα δυο (2) εναλλακτικά προγράμματα αυτοβελτίωσης, την «Υποβρύχια Αυτογνωσία» και την «Πεζοπορία Αυτογνωσίας». Είναι δύο (2) εναλλακτικές μέθοδοι για αυτογνωσία και αναζωογόνηση της ψυχής, του νου και του σώματος και είναι ένας συνδυασμός Συμβουλευτικής Ψυχικής Υγείας, τεχνικών συνειδητών αναπνοών (Breathwork) και ασφαλούς αυτόνομης κατάδυσης ή πεζοπορίας.

Τα προγράμματα αυτά απευθύνονται σε ανθρώπους που θέλουν και οφείλουν στον εαυτό τους, να καθαρίσουν τις σκέψεις τους, να μάθουν να διαχειρίζονται τον φόβο τους, να έλθουν σε επαφή με τα συναισθήματά τους, το σώμα τους και να ανακαλύψουν τη δύναμη που κρύβουν μέσα τους.

Βιογραφικό
Βιογραφικό