"Πεζοπορία Αυτογνωσίας"

Η “Πεζοπορία Αυτογνωσίας” είναι ένα εναλλακτικό πρόγραμμα Αυτοβελτίωσης, το οποίο βοηθάει στην ψυχική ευεξία και στη φυσική κατάσταση του σώματος, καθώς οι τεχνικές συνειδητών αναπνοών (Breathwork) που χρησιμοποιούνται, εκπαιδεύουν να απορροφά το σώμα περισσότερο οξυγόνο σε κάθε εισπνοή και στη διαχείριση των συναισθημάτων. Διεξάγεται συνδυάζοντας τη Συμβουλευτική ψυχικής υγείας, με τις τεχνικές συνειδητών αναπνοών (Breathwork) και πεζοπορία στη πανέμορφη ελληνική ύπαιθρο, σε υπέροχα μονοπάτια με ανεξίτηλα χρώματα, μυρωδιές και ήχους που διεγείρουν τις αισθήσεις.

Ο καθαρός αέρας της Ελληνικής φύσης και τα όμορφα τοπία της, προσφέρουν ένα αίσθημα χαλάρωσης, αναζωογόνησης και ευεξίας, ενθαρρύνουν την θετικότητα και δίνουν πραγματική χαρά σε αυτούς που το βιώνουν. Επίσης βελτιώνει τη διάθεση μειώνοντας πολύ το αίσθημα κατάθλιψης και άγχους και αυξάνει την αυτοπεποίθηση. Η ηρεμία της φύσης και η απαράμιλλη ομορφιά της, συνθέτουν τα χρώματα γύρω μας, πλάθουν τον κόσμο των ονείρων μας και βοηθούν να έρχεται ο άνθρωπος σε επαφή με τα συναισθήματά του.

Αυτοί που έχουν τη δυνατότητα να βρεθούν στη φύση, έστω και για λίγη ώρα, θεωρούνται προνομιούχοι και ίσως ξεχωριστοί. Σε κάθε περίπτωση, η πανδαισία χρωμάτων και αισθήσεων του φυσικού κόσμου και η ζωή γύρω του, σίγουρα δεν αφήνει ασυγκίνητους τους ανθρώπους, που βιώνουν την άγρια καθημερινότητα των μεγαλουπόλεων, μέσα στο άγχος και το στρες.

Η “Πεζοπορία Αυτογνωσίας” βοηθάει τους ανθρώπους, να έρθουν σε επαφή με τα συναισθήματα και το σώμα τους, να αποκτήσουν, εμπιστοσύνη στις αισθήσεις τους, αυτογνωσία, αυτοέλεγχο και να απαλύνει την κόπωση, τον πόνο της ψυχής και του σώματος της δύσκολης καθημερινής ζωής. Γι’ αυτό και μπορούμε να πούμε ότι η “Πεζοπορία Αυτογνωσίας” είναι ένα διαδραστικό, αναζωογονητικό πρόγραμμα ψυχικής, νοητικής και σωματικής περιπέτειας.

Ιδρυτής και συντονιστής του εναλλακτικού διαδραστικού
προγράμματος Αυτοβελτίωσης "Πεζοπορία Αυτογνωσίας "
Κριτσιδήμας Σ. Δημήτριος
Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας
Breathworker
E.F.R Instructor
PADI Divemaster

20190210-3990